تغذیهداخلی

مراقبت پرستاری از بیمار با زخم پپتیک

تسکین درد:

  • مصرف داروهای مسکن تجویز شد
  • خوداری از مصرف  A.S.A وغذا و نوشیدنی های حاوی کافئین
  • صرف غذا در محیطی آرام
  • صرف وقت بیشتری برای غذا خوردن
  • ترک استعمال دخانیات

 

کاهش اضطراب:        

  • کمک به بیمار که ترسهای خود را بیان کند
  • شناسایی عوامل استرس زا

حفظ بهترین وضعیت تغذیه ای:

  • تشویق خانواده به حمایت عاطفی از بیمار
  • توزین منظم بیمار و بررسی کاهش وزن
  • دادن رژیم غذایی مناسب به بیمار شامل موارد زیر:
  • غذا در حجم کم و دفغات بیشتر
  • ترک استعمال سیگار
  • میوه ها و سبزیجات (بخصوص به شکل خام) محدود وحذف شود. خیار و ترب و پیاز مجاز است.
  • از مصرف الکل و نوشابه های گاز دار و غذاهای محرک وتند و سرخ شده پرهیز کند.
  • زژیم پر کالری و پر پروتئین است ولی از مصرف فراورده های گوشتی پرهیز شود، زیرا ترشح اسید مده را افزایش می دهد. از تخم مرغ پخته استفاده کند.
  • دریافت ویتامین ها و مواد معدنی، بخصوص ویتامین های گروه  B  ضروری است.

 

 irannurse.ir-5

کنترل و درمان خونریزی احتمالی:

  • بررسی بیمار از نظر هماتمز و ملنا
  • بررسی بیمار از نظر غش و خواب آلودگی
  • علائم حیاتی از قبیل تاکیکاردی ،هیپوتانسیون و تاکی پنه را بررسی کنید
  • کنترل برون ده ادراری از نظر الیگوری وآنوری

کنترل از نظر پرفوراسون و نفوذ زخم:

  • علائم نفوذ زخم مثل: درد پشت واپی گاستر که با داروهای قبلی، تسکین نمی یابد.
  • علائم پرفوراسیون شامل موارد زیر است:
  • درد شدید وناگهانی در قسمت فوقانی شکم
  • استفراغ و غش
  • شکم حساس وسفت
  • هیپوتانسیون و تاکیکاردی← علائم شوک

کنترل از نظر انسداد پیلور:

  • علائم انسداد پیلور شامل :تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال، احساس پری در اپی گاستر و بی اشتهایی و کاهش وزن را هم کنترل کنید.
  • اولین اقدام در انسداد پیلور گذاشتن NGT     است

منابع:

تغذیه برای پرستاران –  مؤلف: حسن بابا محمدی

پرستاری داخلی_جراحی  (گوارش) برونر وسودارث  

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن