ProQuest
مجموعه ای از پایگاههای اطلاعاتی است که شامل مقالات نشریات علمی پایان نامه ها ،سخنرانی ها،گزارش ها و….می باشد که به صورت چکیده ،تمام متن به همراه تصویر ارائه می دهد. بیش از نیمی از مقالات به صورت تمام متن می باشد روز آمدی وسرعت در انتقال اطلاعات از ویژگی های این سرویس است ترجمه چکیده مقاله ها از انگلیسی به زبان های چینی ،فرانسه و… موجود است.
این مجموعه اطلاعاتی از ناشران مختلف از قبیل oxford,springer,CRCPress …راجمع آوری کرده است و امکان دسترسی به متن کامل مقالات وپایان نامه ها را برای محققین و پژوهشگران فراهم می کند. یکی از مهمترین واساسی ترین پایگاههای اطلاعاتی موجود در ProQuest ، پایگاه اطلاعات پایان نامه ها می باشد که بیش از 2/2میلیون پایان نامه را پوشش می دهد. که متن کامل حدود 700 هزار عنوان از آنها در دانشگاههای ایران قابل دسترسی می باشد.
پوشش موضوعی
بازرگانی ومدیریت،حسابداری ،امور بانکی علوم انسانی وعلوم اجتماعی وآموزشی،مراجع عمومی ،تکنولوژی وعلوم شامل کامپیوتر،برق ومخابرات،پزشکی وغیره….. می باشد.
انواع روشهای جستجو در این پایگاه
- basic search: ساده ترین روش جستجو می باشد که با انتخاب کلید واژه های مورد نظر جستجوی مورد نظر را انجام دهید.
- advanced search: این جستجو همانند جستجوی ساده است با این تفاوت که گزینه های بیشتری را برای جستجو در اختیار می گذارد. دراین جستجو شما چند باکس برای جستجو در اختیاردارید ومی توانید چند عبارت جستجو را با هم وبا استفاده از عملگرها جستجو کنید
- topics
در جستجوی موضوعی شما می توانید به راهنمای موضوعی ProQuest دست یابید و با وارد کردن موضوع مورد نظر و انتخاب گزینه suggested topics که یک سیستم هوشمند مبتنی بر تزاروس می باشد ودرحقیقت از واژگان کنترل شده و راهنمای موضوعی سلسله مراتبی برای بهبود جستجو به صورت سیستماتیک استفاده می شود وبا انتخاب یک کلید واژه اصطلاحات مرتبط با آن را مشاهده کرده وبه عبارت جستجوی پیشنهادی دست یافت.
- Browse: با انتخاب این گزینه می توان گزارشهایی در مورد صنایع وبازارهای مختلف،گزارشهای مربوط به کشورهای گوناگون و غیره …را مرور کرد.
- publication: با انتخاب این گزینه می توان لیست الفبایی مجلات را مشاهده و یا به صورت کلید واژه ای به جستجوی مجله خاصی پرداخت همچنین بسیاری از مجلاتی که به صورت پیوسته online)) ویا چاپی برای مراکزی که این پایگاه را مشترک هستند قابل دسترسی نیست را می توان در این قسمت مشاهده نمود.
انواع خروجی گرفتن
بعداز انتخاب رکوردهای مورد نظردر صفحه نتایج جستجوگزینه های (email ,cite ,Export) را مشاهده می کنید که با استفاده ازگزینه email می توان رکوردهای انتخاب شده را به آدرس پستی خود ویا دیگران ارسال نمایید. با استفاده از گزینهcite می توانید اطلاعات کتابشناختی رکوردهای منتخب را با استفاده از یکی از فرمتهای پیشنهادی سایت دریافت وذخیره نمایید. با استفاده از گزینه Export رکوردهای انتخابی را به یکی از نرم افزار های مدیریت اطلاعات علمی مانند end note web ارسال نمایید.
تنظیم آگاهی رسان ((set up Alert
در صفحه نتایج گزینه ((set up Alert برای استفاده از سیستم آگاهی رسانی قابل استفاده است این سیستم به شما این امکان را می دهد که بدون ورود به صفحه ProQuest ازمجموعه مقالاتی که بعد از روز آمدشدن مجموعه به آن اضافه می شود آگاه شوید. برای استفاده از Alert نیاز به عضو شدن ندارید آدرس پست الکترونیکی شما دریافت ورکوردهای مرتبط با موضوع شما بعد از روز آمد شدن برای شما ارسال می شود.
برای جستجو در این پایگاه اطلاعاتی به آدرس http://ProQuest.umi.com/login مراجعه کنید.
همچنین جهت دریافت فایل پاورپوینت راهنمای استفاده از پایگاه Proquest روی لینک زیر کلیک کنید:
عضویت