ایمن سازی یکی از شناخته شده ترین وموثرترین روش پیشگیری از بیماری های دوران کودکی است. در ۳۰ سال گذشته پس از آغاز برنامه توسعه ایمن سازی (EPI) دستاوردهای مهمی در جهت پیشگیری و کنترل بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و ارتقای سلامت کودکان در کشورمان حاصل شده است. در حال حاضر کلیه کودکان کشور علیه بیماری های دیفتری، سیاه سرفه، کزاز فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون، سل و هپاتیت B واکسینه میشوند. بیماری های سرخک، سرخجه مادرزادی، کزاز نوزادی درمرحله حذف قرار دارند، ۱۴ سال است که کشور عاری از بیماری فلج اطفال است و بیماری های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند. میزان حاملین مزمن هپاتیت B از بیش از ۳ درصد در سال ۱۳۷۰ به کمتر از ۲ درصد کاهش یافته است.
کلیدی ترین استراتژی برای دستیابی به دستاوردهای مذکور، پوشش بالای ایمن سازی جاری کودکان و سایر گروه های هدف است که در سطوح شهرستانی و کشوری بالای۹۵ درصد بوده است. ادغام واکسن پنج گانه )پنتاوالان( در برنامه توسعه ایمن سازی سبب ارتقای سلامت کودکان از طریق کاهش میزان بروز پنومونی و مننژیت های حاصله از هموفیلوس انفلوانزا نوع Hib( b ( خواهد شد.
این راهنما شامل دو بخش است: بخش اول درمورد جنبه های کلیدی به کارگیری واکسن پنج گانه (پنتاوالان) است، بخش دوم پاسخ سوالات رایج در مورد واکسن پنج گانه را ارائه می دهد….
این بخشی از پمفلت راهنمای کارکنان بهداشتی و پاسخ به پرسش های رایج در خصوص واکسن پنج گانه (پنتاوالان) است که از طرف مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر شده است.
پرستاران و کارکنان محترم مراکز بهداشتی جهت دانلود پمفلت راهنمای واکسن پنج گانه (پنتاوالان) (DTP-Hep B-Hib) اینجا کلیک کنید.