سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطانها در میان زنان ایرانی محسوب میشود و سالانه ۷ هزار زن ایرانی به این سرطان مبتلا میشوند لذا با توجه به اینکه ۷۰ درصد این بیماران بالای ۵ سال عمر میکنند اکنون حدود ۷۰ هزار زن مبتلا به این بیماری در کشور داریم و این آمار کمی نیست! بویژه آنکه سن ابتلا به سرطان سینه در ایران ۵ سال پایینتر از سطح جهانی است. در زمان حاضر به طور متوسط سن ابتلا به این بیماری در ایران بین ۴۵ تا ۵۵ سال است در حالی که این سن در کشورهای غربی بین ۵۰ تا ۶۰ سال است.
پرستاران با آموزش جامعه و پیشگیری، تشخیص، درمان و پیگیری بیماران مبتلا به سرطان پستان نقش حیاتی و مهمی را بعهده دارند. آموزش روش معاینه پستان بوسیله خود فرد یکی از مهمترین و اولین اقدام ها در تشخیص و پیشگیری از پیشرفت توده احتمالا بدخیم سینه می باشد. اگر چه مشاهده توده به معنی سرطان نیست اما لازم است تا در صورت مشاهده مورد مشکوک، ضمن مراجعه به پزشک، انجام ماموگرافی و نمونه برداری و سایر اقدامات تشخیصی و درمانی مورد نیاز از سلامت خود مطمئن شده و زندگی بهتری را تجربه کنید.
زنان می توانند با بررسی دوره ای پستان خود از وضعیت سلامت آنها آگاه شده و متوجه تغییرات آن بشوند. روش پیشنهادی برای پیگیری، یک تکنیک قدم به قدم (خودآزمایی پستان) براساس یک زمانبندی منظم برای بررسی دائمی تمامی بافت پستان است. اگر شما احساس می کنید که خودآزمایی منظم پستان می تواند به شما در زندگی ای سالم تر کمک کند طبق یک برنامه منظم (مثلا هر فصل یکبار) آن را به کار ببرید.
بهترین وقت برای بررسی پستان ها زمانی است که پستان ها حساس یا ورم کرده نباشند. زنانی که در دوره بارداری یا شیردهی هستند یا از کاشت پستان استفاده کرده اند نیز می توانند به طور مرتب پستان های خود را مورد خودآزمایی قرار دهند. بهتر است زنانی که خودآزمایی پستان را انجام می دهند، گاه گاه روش کار خود را با یک متخصص در میان بگذارند تا از صحت عملکرد خود مطمئن شوند.
جهت آموزش بهتر روش معاینه پستان به شما توصیه می شود فیلم آموزشی را که به زبان فارسی تهیه شده است دانلود و مشاهده نمایید: