در زیر ترجمه مقاله استفاده از آسپیرین به جای داروهای آنتی کوآگولانت خوراکی در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی در معرض ابتلا به سکته را میخوانید:
مقدمه:
فیبریلاسیون دهلیزی شایعترین آریتمی بعد از عمل جراحی بای پس عروق کرونر در سطح دنیا می باشد. این آریتمی ریسک ابتلا به سکته را افزایش می دهد. الگوی طبقه بندی ریسک ابتلا به سکته در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی شامل سیستم نمره دهی CHADS۲ و اخیرا سیستم نمره دهی CHA۲DS۲-VASC به منظور تخمین ریسک ایجاد حوادث ترومبوآمبولیک در بیماران میتلا به فیبریلاسیون دهلیزی شناسایی شده است. در بیمارانی که ریسک ابتلا به حوادث ترومبوآمبولیک در سطح متوسط و بالا تعیین می گردد، استفاده از داروهای آنتی کواگولانت مثل وارفارین یا داروهای غیرآنتاگونیست ویتامین K خوراکی، ریسک ابتلا به مرگ و میر را کاهش داده است.
بررسی متون:
مطالعات قبلی نشان داده است که استفاده از آسپیرین به منظور کاهش حوادث ترومبوآمبولیسم در بیماران مبتلا به AF نسبت به داروهای آنتی کواگولانت خوراکی مزیتی نداشته است. تاکنون دستورالعمل خاصی برای داروهای آنتی کواگولانت خوراکی در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که در خطر ابتلا به سکته هستند؛ شناخته نشده است. تا حدی که مشخص نشده است؛ ایا در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که در خطر ابتلا به سکته هستند؛ استفاده از آسپیرین به تنهایی می تواند؛ مورد استفاده قرار گیرد یا نه؟. بعلاوه شیوع همزمان استفده از داروهای ضدپلاکت در بیمارانی که اخیرا به AF مبتلا شده اند و داروهای آنتی کواگولانت را دریافت نمیکرده اند مورد مطالعه قرار نگرفته است.
هدف از این مطالعه بررسی شیوع و پیش بینی درمان با آسپیرین در مقایسه با درمان آنتی کواگولانت خوراکی در بیماران مبتلا به AF که در ریسک ابتلا به حوادث ترومبولیتیک هستند، می باشد.
روش کار:
این یک مطالعه کوهورت گذشته نگر می باشد. در این مطالعه، به مقایسه دو مطالعه کوهورت انجام شده در مرکز قلب آمریکا پرداخته شده است. در این مطالعه بیمارانی که AF نداشتند و بیمارانی که قادر به استفاده از داروهای آنتی کواگولانت و آسپیرین نبودند از مطالعه خارج گردیدند. در این مطالعه بیمارانی که در سطح خطر ابتلا به حوادث ترومبوآمبولی در سطح متوسط و بالا قرار داشته اند (با سیستم نمره دهی CHADS۲≥۲ و با سیستم نمره دهی CHA۲DS۲_VASC≥۲) و در بیرون از بیمارستان تحت درمان بوده اند وارد مطالعه گردیده اند. این مطالعه در سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ انجام گرفته است.
در یک مطالعه ۲۱۰۳۸۰ بیمار با نمره CHADS۲≥۲ داروی ضد ترومبوز دریافت می کردند که ۸۰۳۷۱ بیمار داروی آسپیرین و ۱۳۰۰۰۹ بیمار داروی وارفارین یا داروی ضدانعقادی غیرآنتاگونیست ویتامین K درمان شده اند. در مطالعه گذشته نگر دیگر ۲۹۴۶۴۲ بیمار نمره CHA۲DS۲_VASC≥۲ داروی ضدترومبوز دریافت می کردند که ۱۱۸۳۹۸ بیمار با آسپیرین درمان شده اند و ۱۷۶۲۴۴ بیمار نیز داروی وارفارین یا داروهای آنتی کواگولانت خوراکی غیرمهارکننده ویتامین K درمان شده اند.
نتیجه گیری:
بررسی های چندمتغیره نشان داد که فشار خون بالا، هایپرلیپیدمی، بیماری های عروق کرونر، سکته قلبی قبلی، آنژین پایدار و ناپایدار، جراحی عروق کرونر اخیر، بیماری های شرایین محیطی همراه با تجویز آسپیرین بوده اند در حالیکه افراد مذکر، افراد با BMI بالا، حملات گذرا مغزی و سکته های مغزی قبلی، آمبولی سیستمیک قبلی و بیماران با نارسایی احتقان قلبی بیشتر از داروهای آنتی کواگولانت خوراکی استفاده می کرده اند.
یافته های این مطالعه پیامدهای مهمی را برای بیماران AF داشته است. مزیت کاهش ریسک ابتلا به سکته با استفاده از داروهای آنتی کواگولانت خوراکی بیشتر از استفاده از آسپیرین بوده است. با وجود فقدان شواهد کافی برای استفاده از آسپیرین برای پیشگیری از حوادث ترومبوآمبولی در بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی و مزیت واضح استفاده از داروهای آنتی کواگولانت خوراکی، در این مطالعه ۱ بیمار از ۳ بیمار داروی آسپیرین را برای پیشگیری از حوادث ترومبوآمبولی دریافت کرده اند. چند ویژگی خاص در بیماران برای دریافت آسپیرین در مقابل وارفارین وجود داشته است که در این بین وجود بیماری های همراه مانند آترواسکلروز شریانی و یا بیماری های مشابه آن استفاده از آسپیرین را متداول تر می نماید.
این مطالعه نشان داده است که در بیمارانی که در ریسک خطر برای بیماری عروق کرونر می باشند، استفاده از آسپیرین به استفاده از داروهای آنتی کواگولانت خوراکی ارجحیت داشته است در حالیکه اطلاعات حاصل شده از مطالعات قبلی نشان دهنده ارجحیت استفاده از داروهای آنتی کواگولانت نسبت با آسپیرین در این جمعیت از بیماران بوده است.
برگرفته از :
ترجمه از:
- حسین داوری (کارشناس ارشد پرستاری- دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان)
- معصومه کرک آبادی (کارشناس پرستاری- دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان)
جهت دریافت اصل مقاله با ایمیل a.mojyba@yahoo.com تماس بگیرید. سایت پرستاران توانمند ایران آماده پذیرش و انتشار مقالات و ترجمه مقالات پرستاران و سایر رشته های مرتبط می باشد.
شرایط پذیرش ترجمه مقاله:
- تائید مشاورین علمی سایت
- ارسال اصل مقاله
- جدید بودن مقاله (حداکثر مربوط به دو سال اخیر باشد)