فهرست مقاله
پروستات یک غده کوچک در زیر مثانه است که در تمام مردان وجود داشته از حدود ۵۰ سالگی این غده بتدریج بزرگ می شود و با فشار بر روی مجرای ادراری منجر به اشکال در دفع ادرار می گردد. در صورتی که این عارضه شدید بوده و با دارو درمان نشود پزشک مجبور به جراحی می گردد. پزشک پس از سونوگرافی و سیستوسکوپی اقدام به عمل جراحی باز پروستات می نماید که این روش موثر تر از روش TURP (برش پروستات از طریق مجرا) بوده و عوارض کمتری دارد.
قبل از عمل جراحی پروستاتکتومی
قبل از عمل، بیمار توسط متخصص بیهوشی مشاوره می گردد. به بیمار توصیه می شود به منظور کاهش احتمال خونریزی طی ۱۰ روز قبل عمل، از مصرف آسپرین و سایر داروهای مسکن ضدالتهاب (مانند: ایبوپروفن و ایندومتاسین) خودداری نماید.
بیمار روز قبل از عمل بستری شده و از شب قبل از عمل ناشتا بوده و برای وی سرم و آنتی بیوتیک تزریقی شروع شده و خون نیز رزرو می گردد.
عمل جراحی پروستاتکتومی
این عمل معمولاً با بیحسی نخاعی انجام می شود در این روش با تزریق مواد بیحس کننده در بین مهره های کمر یک بی دردی کامل در حین عمل ایجاد می شود. عمل جراحی با یک برش در قسمت پایین شکم انجام می شود. بعد از خارج کردن پروستات برای کنترل خونریزی بعد از عمل معمولاً یک سوند از راه شکم بداخل مثانه قرار داده می شود.
بعد از عمل جراحی پروستاتکتومی
بیمار معمولاً حدود ۴-۳ روز بعد از عمل در بیمارستان بستری خواهدبود در ۲۴ ساعت اول بعد از عمل جهت کنترل خونریزی در ادرار از شستشوی مداوم مثانه با سرم استفاده می شود. بعد از برطرف شدن خونریزی و خارج کردن لوله شکم، بیمار می تواند با سوند مجرا مرخص شود و چند روز بعد جهت خارج کردن سوند مجرا و کشیدن بخیه ها بطور سرپایی به پزشک مراجعه نمایید.
مراقبتهای بعد از عمل در منزل
- ادرار بیمار تا چند روز ممکن است قرمز رنگ باشد. برای رفع این مسئله می بایست حداقل ساعتی یک لیوان آب با مایعات دیگر مصرف شود.
- بیمار تا چند روز آنتی بیوتیک خوراکی مصرف می نماید.
- بعد از خارج کردن سوند بیمار تا چند روز حالت تکرر ادرار، سوزش و اظطرار در دفع ادرار دارد؛ که بتدریج برطرف می گردد.
- ۸-۶ هفته بعد از عمل از بلندکردن اجسام سنگین پرهیز گردد.
- در صورت تب، بندآمدن ادرار یا تورم بیضه ها بیمار می بایست با پزشک خود تماس بگیرد.
عوارض جراحی پروستاتکتومی
این عمل بر روی توانایی جنسی تاثیری ندارد ولی در اکثر موارد از بیمار مایع منی خارج نمی شود. این مسئله بعلت برداشته شدن پروستات و برگشت منی بداخل مثانه بوده و بعداً این مایع به همراه ادرار دفع می شود. بیماران نباید خارج نشدن منی را بعنوان ناتوانی جنسی تلقی نمایند.
سلام از توجه شما سپاسگزارم و از خوانندگان محترم این مطلب دعوت می کنم جهت مشاهده و دانلود پمفلت های خوب آموزشی که توسط دوست عزیز ما آقای قالوندی تهیه شده به وبسایت تخصصی همیار بیمار مراجعه نمایند.